Ελληνικα English Δευ - Παρ 09:00-18:00 21 0261 4556
info@isbfinance.gr
Number #1
Ελλάδα
Πρότυπο
ISO 20022
Εμπιστευμένο από
20,000 Πελάτες
Επικοινωνία

Business Coaching

Business Coaching


Καθοδήγηση για την ίδρυση της εταιρείας σας ή την ανάπτυξή της με σκοπό να φτιάξουμε μαζί το ιδανικό πλάνο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.


Τι είναι το Business Coaching;

Το business coaching είναι ένα μια συμβουλευτική υπηρεσία καθοδήγησης (coaching) το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και μεμονωμένους επιχειρηματίες με στόχο την επίτευξη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων μέσω επικοινωνίας και συγκεκριμένων τεχνικών. Ο σύμβουλος επιχειρήσεων έχει σκοπό να ενισχύσει τις ικανότητες του επιχειρηματία σε τομείς όπως οργάνωση και διοίκηση επιχείρησης, βελτίωση του marketing, αύξηση πωλήσεων κτλ. Το business coaching έχει αναδειχθεί και οροθετηθεί τη δεκαετία του 1990 στις ΗΠΑ. Μάλιστα το πρώτο «επιστημονικό» άρθρο για το coaching χρονολογείται ήδη από το 1937. Κατά ορολογία, Coaching είναι η συνεργασία μεταξύ του coach και του coachee (το ατόμο που δέχεται τις υπηρεσίες coaching), σε μια δημιουργική διαδικασία που προκαλεί σκέψη και εμπνέει τον coachee με σκοπό για να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και το επαγγελματικό του δυναμικό.


Γιατί να συνεργαστείτε με έναν Business Coach;

Μέσω του business coaching, ο ενδιαφερόμενος βρίσκει μόνος του τις λύσεις στα προβλήματα και στα θέματα που προκύπτουν καθημερινά στην επαγγελματική του ζωή. Είναι μια ενεργητική διαδικασία για τον άνθρωπο καθώς αρχίζοντας μια σχέση Coaching, βγαίνουμε από την «Ζώνη Άνεσης» και μπαίνουμε στον αγώνα διεκδίκησης των στόχων μας, με σύμμαχο και υποστηρικτή τον Coach.
 
‘I never cease to be amazed at the power of the coaching process to draw out the skills or talent that was previously hidden within an individual, and which invariably finds a way to solve a problem previously thought unsolvable.’
John Russell


Σε ποιους τομείς μπορώ να κάνω business coaching;

Το business coaching μπορεί να εφαρμοστεί στους παρακάτω τομείς: marketing, πωλήσεις, οργάνωση επιχείρησης, βελτίωση των επιχειρηματικών σας δεξιοτήτων κτλ. Τα παραπάνω αποτελούν την βάση για να καταφέρετε να αναπτυχθείτε εσείς και η επιχείρησή σας και να φτάσετε στο σημείο να λειτουργεί σωστά, ακόμα και χωρίς την παρουσίας σας.


Ποιοι θα επωφεληθούν περισσότερο από το Business Coaching;

Το Business Coaching απευθύνεται σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και start-uppers. 
Συγκεκριμένα, το Business Coaching θα είναι πιο αποτελεσματικό στα άτομα που χρίζουν βελτίωση σε :
  • Έλλειψη στόχων γενικότερα πάνω στην ανάπτυξη της εκάστοτε επιχείρησης ή επιχειρηματικής ιδέας.
  • Έλλειψη σαφών και σωστών στόχων, οι οποίοι μεθοδικά θα χαράξουν την πρακτική πορεία του ενδιαφερόμενου για να υλοποιήσει  πρακτικά τους στόχους του και όχι μόνο στην θεωρία μέσω κάποιοy business plan.
  • Έλλειψη αυτοεκτίμηση, και αναγνώριση της πραγματικής αξία και των δυνατών σημείων των στόχων που πρεσβεύουμε, μειώνοντας έτσι την δυνατότητα πραγμάτωσης των προαναφερόμενων στόχων.
  • Φόβος της αποτυχίας, στα εμπόδια, να τολμήσουμε, να ξεβολευτούμε, να αλλάξουμε καριέρα, να ρισκάρουμε αγνοώντας πόσο πολύ συνδεδεμένες είναι η αποτυχία με την επιτυχία. 


Αποτελεσματικότητα στο Business Coaching και Οφέλη 

O I.C.F. (International Coach Federation) δημοσιοποίησε έρευνα που διεξήγαγε σε συνεργασία με την PwC και που έλαβε χώρα σε επιχειρήσεις που υλοποίησαν προγράμματα Business Coaching και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Προέκυψε βελτίωση σε τομείς όπως η απόδοση στην εργασία σε θέματα διοίκησης, διαχείρισης και αποτελεσματικότητας χρόνου, επιχειρηματικής αυτοπεποίθησης, ενδυνάμωση εργασιακών σχέσεων, ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.
Σε ερώτηση που τέθηκε σε σχέση με την απόδοση της επένδυσης, η απάντηση ήταν ότι οι επιχειρηματίες αποκόμισαν τουλάχιστον το κόστος της επένδυσής του σε ποσοστό 86%. Το ποσοστό 68% των συμμετεχόντων έμεινε πολύ ικανοποιημένο. Θα επαναλάμβανε την διαδικασία το 86%.

Συμπληρωματικά οφέλη του Business Coaching για την ανάπτυξη επιχείρησης:

Βελτιωμένα έσοδα
θέσπιση και επίτευξη των στόχων
Ανάπτυξη
Ενδυνάμωση εργασιακών σχέσεων
Επίλυση προβλημάτων
Αποτελεσματικότερη δημιουργία ομάδων και διαχείριση προσωπικού
Αξιοποίηση προσωπικού και ταλέντων τους
Στρατηγική σκέψη 
Αύξηση της επικοινωνιακής ικανότητας
Βελτίωση απόδοσης εργαζομένων

Συμπληρωματικά οφέλη του Business Coaching για την ίδρυση

Αποτελεσματικό πλάνο
Σωστή καθοδήγηση
Προσδιορισμός στόχων
Υποστήριξη και κινητοποίηση του coach
Αποσαφήνιση επαγγελματικού οράματος και κινήτρου
Μαρκετινγκ


Πόσο καιρό διαρκεί το business coaching;

Ο χρόνος που θα πρέπει να δουλέψετε ποικίλλει αναλογικά με τις απαιτήσεις σας. Η διαδικασία του Business Coaching λειτουργεί πολύ προσωποκεντρικά και χτίζεται πάνω στις ανάγκες που με τον Business Coach θα ορίσετε στην πρώτη σας συνεδρία. Το διάστημα που θα πρέπει να συνεργαστείτε διαφέρει από επιχείρηση σε επιχείρηση καθώς ο κάθε επιχειρηματίας δεν είναι ίδιος ούτε υπάρχουν ίδιες καταστάσεις σε διαφορετικές επιχειρήσεις. Το σίγουρο είναι πως για να δείτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, θα πρέπει να επενδύσετε κάποιες ώρες ώστε να μπορέσετε να δώσετε την πλήρη εικόνα της επιχείρησής σας στον Business Coach. Μαζί θα οργανώσουμε ένα σχέδιο και στην συνέχεια ξεκινάει η δημιουργία ενός πλάνου στρατηγικής επιχειρηματικής πορείας. Μαζί με τον Business Coach θα οριστούν πολλές και διαφορετικές ενότητες συμβούλευσης και εκπαίδευσης οι οποίες περιλαμβάνουν θέματα όπως Team Building, αύξηση πωλήσεων, μάρκετινγκ υπηρεσιών και προϊόντων σας, αντιμετώπιση προβλημάτων στην επιχείρηση και πολλά άλλα.


Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στο Business Coaching;

Το Business Coaching απευθύνεται κυρίως στον επιχειρηματία. Παρ’ όλα αυτά μπορούν να συμμετέχουν και περισσότερα άτομα ανάλογα με την περίπτωση και τη θεματολογία. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για την συμβουλευτική υπηρεσία για αύξηση πωλήσεων (sales coaching) μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πωλητές της επιχείρησης.


Πώς μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες ή να ξεκινήσω συνεδρίες Bussiness Coaching;

Οι συνεδρίες Business Coaching μπορούν να γίνουν είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης. Αυτό το επιλέγει ο ενδιαφερόμενος αναλογικά με τις ανάγκες και τους περιορισμούς του βάσει χρόνου και τοποθεσίας. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, το γραφείο μας προτείνει μια δια ζώσης συνεδρία, με σκοπό τη δημιουργία μιας σχέση εμπιστοσύνης με τον Business Coach σας. Μετέπειτα, οι συνεδρίες μπορούν να διεξάγονται με οποιοδήποτέ τρόπο επιλέξετε σε συνεννόηση με τον Business Coach σας. Για να κλείσετε τώρα και εσείς την πρώτη σας συνεδρία, επιλέξτε ένα από τους τρόπους επικοινωνίας που θα βρείτε στην θεματική ενότητα ‘Επικοινωνία’.


‘I absolutely believe that people, unless coached, 
never reach their maximum capabilities.’
Bob Nardelli

Θέλετε να συνεργαστούμε;

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
#Accounttomakeitcount